Deček našel rožnato kobilico

V Veliki Britaniji je 11-letnik našel redko rožnato kobilico za katero je sprva mislil, da je roža. Žuželko so kasneje zoologi klasificirali kot samico navadne zelene kobilice, ki pa je na svet prišla rožnate barve.

Objavljeno
14. september 2009 16.57
Ba.P.
Ba.P.
London - V Veliki Britaniji je 11-letnik našel redko rožnato kobilico za katero je sprva mislil, da je roža. Žuželko so kasneje zoologi klasificirali kot samico navadne zelene kobilice, ki pa je na svet prišla rožnate barve. Deček je bil zelo ponosen, ko je izvedel, da še nihče pred njim na tem območju ni našel takšne živalce.

Fraser Ruth, iz naravnega rezervata v Vzhodnem Devonu je povedala, da "obstaja na milijone navadnih zelenih kobilic, a še nikoli nisem videla rožnate. Samičke navadne zelene kobilice so lahko različnih barv, vendar so navadno različnih zelenih ali rjavih odtenkov, redko vijolične, rožnata pa je res redkost," in dodala, da naj rožnata barva ne bi bila posledica mutacij ali okoljskih vplivov. Po tem, ko so znanstveniki kobilico preučili, so jo izpustili nazaj v naravo.