Dekle princa Williama nadlegujejo novinarji

Odvetniki Kate Middletone, dekleta princa Wiliama, bodo predstavnike medijev poskušali prepričati naj spoštujejo njuno zasebnost. V nasprotnem primeru se bodo zatekli na sodišče.

Objavljeno
10. januar 2007 10.19
Izbranka Kate Middleton in princ William
London - Britanski prestolonaslednik, princ William, si želi, da bi fotografi in radovedni novinarji prenehali nadlegovati njegovo dekle Kate Middleton, ki jo je danes na njen 25. rojstni dan pred stanovanjem v bogatem zahodnem delu Londona pričakalo več kot dvajset fotografov in televizijskih ekip, od katerih je večina pred njena vrata prišla že pred sončnim vzhodom. Čeprav je za red skrbel tudi policist, je imela Middletonova kar precej dela z novinarji, ki so ji preprečili dostop do avtomobila.

Odvetniki Middletonove so sporočili, da bodo predstavnike medijev poskušali najprej prepričati, naj spoštujejo zasebnost Williamovega dekleta, če pa ne bodo prenehali, se bodo zatekli tudi na sodišče. Podjetje News International je zato vsem svojim časnikom, med drugim The Sun, The Times in The Sunday Times, že prepovedalo objavljanje fotografij 25-letne Britanke.

Kot je poudarila nekdanja tiskovna predstavnica kraljice Elizabete II., Dickie Arbiter, so novinarji tako oblegali tudi pokojno valižansko princeso Diano v dneh pred zaroko s princem Charlesom. V zadnjih nekaj tednih so se namreč okrepila ugibanja, ali se bosta Middletonova in princ William zaročila, zato mediji pazljivo spremljajo vse v zvezi s parom.