Iščete delo? Najdite ga z Delom

Izbrali bomo pet mladih, ki so ravnokar diplomirali, in jih spremljali pri iskanju prve zaposlitve.

Objavljeno
29. avgust 2012 15.04
MNENJA/SOBOTNA
S. B., Borza dela
S. B., Borza dela

V tem času je na Zavodu RS za zaposlovanje med 106.000 brezposelnimi skoraj petnajst odstotkov takih, ki imajo šesto ali višjo stopnjo izobrazbe oziroma so končali bolonjski študij, več kot petina je mlajših od 30 let, dvanajst odstotkov jih išče prvo zaposlitev. In če sledimo statistiki, bodo na njo čakali vsaj eno leto.

Vsi ti podatki so znani, o težavah z zaposlovanjem je bilo že veliko zapisanega, a kljub temu je vsako srečanje s trgom dela osebna preizkušnja. To bi radi delili z mladimi, ki so ravnokar diplomirali (ali so tik pred tem) in z optimizmom zrejo v ne prav optimistične razmere v zaposlovanju.

Zato vabimo k sodelovanju diplomante vseh študijskih smeri, da se nam oglasijo na Facebook ali Twitter ali nam pišejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in priložijo osnovne podatke (ime, priimek, izobrazba ter kontakte: telefonsko številko in elektronski naslov).

Prvi teden oktobra bomo v uredništvu Dela izbrali pet iskalcev zaposlitve, jih predstavili v časopisu na strani Borza dela ter njihove zgodbe spremljali v blogu.

Družili se bomo do - prve zaposlitve!