Nekdanji delavci Mure se prijavljajo na Zavod

Prva skupina delavk iz družbe Mura - Ženska oblačila, ki jim je danes iztekel odpovedni rok, se je na območni sluzbi ZZRS v Murski Soboti ter njenih uradih že vpisala v evidenco brezposlenih. Do  19. ure bo to storilo skupno 454 delavcev, jutri še 133.

Objavljeno
22. oktober 2009 20.01
Ivan Gerenčer
Ivan Gerenčer
Murska Sobota - Prva skupina delavk iz družbe Mura - Ženska oblačila, ki jim je danes iztekel odpovedni rok, se je na območni sluzbi ZZRS v Murski Soboti ter njenih uradih v Gornji Radgoni, Ljutomeru in Lendavi vpisala v evidenco brezposlenih. Po besedah direktorice Cvetke Sreš vsakemu delavcu namenijo petnajst minut. V tem času se prijavijo na zavod, izpolnijo in oddajo vlogi za denarno nadomestilo za brezposelnost in uveljavitev denarnih pravic iz jamstvenega sklada ter podpišejo zaposlitveni načrt za vključitev v sklad dela.

Danes do 19. ure bo to storilo skupno 454 delavcev, jutri še 133. V soboto se bo na Zavod za zaposlovanje prijavilo 280 delavcev, ki so bili zaposleni v družbi Mura d. d., prihodnjo sredo pa še preostali delavci iz te družbe. Od 30. oktobra do 3. novembra bodo to storili tudi nekdanji zaposleni v družbi Mura - Moška oblačila in od 3. do 11. novembra še bivši zaposleni v invalidskem podjetju Muralist.

Prijavljanje delavcev je danes teklo nemoteno, zaposlenim v pomurski območni službi ZZRS je pomagalo pet delavk iz mariborske službe ZZRS.

Prva denarna nadomestila za brezposleniost bodo bivi delavci Mure dobili izplačana 13. novembra.

Zaradi stečajev družb Mura d. d., Mura - Moška Oblačila, Mura - Ženska Oblačila in Muralist je delo izgubilo 2624 delavcev.