Denar je zapustila vsem, ki so bili z njo prijazni

Ženska, ki je umrla v starosti 86 let, je skupno 280.000 evrov med drugim razdelila med lekarnarje, prodajalke v veleblagovnici, voznike avtobusov, mesarje in medicinske sestre.

Objavljeno
06. oktober 2009 11.22
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Pariz - Neka Francozinja je svoje premoženje zapustila okoli 200 ljudem, ki jim je skupna le ena stvar: vsi so bili z njo vsaj enkrat prijazni.  Francozinja si je že več let pred smrtjo skrbno beležila imena vseh, ki se jim je hotela oddolžiti za prijaznost. "Razveseliti je hotela čim več ljudi," je še pojasnil njen odvetnik in dodal, da je vsak dedič dobil približno 1200 evrov. Poldrugo leto po smrti starke po besedah njenega odvetnika še vedno niso našli vseh dedičev.

Nekateri med njimi se ženske, ki jih je tako nepričakovano obdarila, le bežno spominjajo. Na to je sicer računala in je v svoji oporoki omenila, naj navedene osebe denar dobijo tudi, če se ne bodo spomnile starke v belem dežnem plašču z berglami.

Francozinja je živela v mestu Dieppe na severu Francije v socialnem stanovanju s črno belim televizorjem. Ni imela bratov ali sester, nikoli ni bila poročena in ni imela otrok. Na njen pogreb je prišlo le okoli deset ljudi.