Domena pep.si prodana za 10.000 dolarjev

Danes je bila za 10.000 dolarjev prodana domena s slovensko končnico .si, in sicer pep.si, so sporočili iz slovenskega registrarja Domenca, ki je posredoval pri prodaji.

Objavljeno
26. avgust 2009 13.58
Šp.K./STA
Šp.K./STA
Ljubljana - Danes je bila za 10.000 dolarjev prodana domena s slovensko končnico .si, in sicer pep.si, so sporočili iz slovenskega registrarja Domenca, ki je posredoval pri prodaji. Dodajajo, da želita tako kupec kot prodajalec ostati anonimna.

Po podatkih baze domen Whois je lastnik domene pep.si družba Undercurrent s sedežem v ZDA.

 

"Ta transakcija znova dokazuje, kako pomembno je, da domene, ki so temelj naše identitete na spletu, registriramo pravočasno," pravijo v Domenci in dodajajo, da se strošek registracije domene giblje pod 20 evri na leto za najbolj priljubljene domenske končnice, kot so .com, .net. ali .org.

 

Po podatkih Domence je bila aprila letos domena pizza.com prodana za 2,6 milijona dolarjev, decembra leta 2006 pa domena vodka.com za tri milijone dolarjev.

 

Doslej naj bi najvišjo vrednost dosegla domena sex.com, za katero naj bi kupci odšteli 12 milijonov dolarjev, vendar ta znesek nikoli ni bil uradno potrjen, še pravijo v Domenci.