Dveletni otrok pameten kot Einstein

Britanec Oscar Wrigley, ki šteje komaj dve leti, je bil na podlagi opravljenega IQ testa sprejet v elitno društvo Mensa. Oscarjev inteligenčni kvocient presega mejo 160, kar je enako kvocientu, ki ga je imel Albert Einstein.

Objavljeno
10. oktober 2009 16.41
Albert Einstein (1879-1955)
Da. O.
Da. O.
London – Komaj dve leti star Britanec Oscar Wrigley je bil na podlagi opravljenega IQ testa sprejet v elitno društvo Mensa. Oscarjev inteligenčni kvocient naj bi presegal mejo 160, kar je enako kvocientu, ki ga je imel Albert Einstein.

 

Kot piše Telegraph, so zaposleni na centru za nadarjene otroke dejali, da mali Oscar sodi med 99,99 odstotkov populacije, ki premorejo tako visok kvocient. Njegov točni IQ sicer ni znan, saj test Stanford-Bine meri le do stopnje 160. Gre za pogosto uporabljen inteligenčni test, ki temelji na vprašanjih in reševanju različnih problemov.

 

Oscarjev oče Joe je pojasnil: »Oscar je pred kratkim razlagal svoji mamici o reproduktivnem ciklusu pingvinov. Vedno nama postavlja vprašanja. Vsak starš si rad predstavlja, da je njegov otrok nekaj posebnega, vendar sva bila skupaj z ženo prepričana, da je Oscar prav zares nadarjen.« Mati Hannah je dodala: »Oscar preseneti vsakogar. Že, ko je bil star 12 tednov, sva dojela, da je izredno bister.«


Eden izmed ocenjavalcev Dr. Peter Congdon ga je opisal kot »otroka z izredno inteligenco«. Direktor Mense International John Stevenage je potrdil, da so Oskarja sprejeli pri starosti dveh let pet mesecev in 11 dni. »Oskar kaže izjemen potencial«, je še dejal Stevange. Edini pogoj za pridružitvi k društvu Mensa je visok inteligenčni kvocient, člani pa so vseh starosti in poklicov.