Elvisovi predmeti bodo prodani na dražbi

V ameriškem mestu Chicago bo potekala dražba več kot 200 predmetov, ki so bili last kralja rock' n' rolla Elvisa Presleyja. Pramen njegovih las bodo tako skušali prodati za visokih 8000 evrov.

Objavljeno
14. oktober 2009 17.52
Da. O.
Da. O.

Chicago – V ameriškem mestu Chicago bo potekala dražba na kateri bodo prodali več kot 200 predmetov, ki so pripadali kralju rock' n' rolla Elvisu Presleyju. Med najbolj zaželenimi predmeti na dražbi je pramen las, ki so ga Elvisu odstrigli leta 1958 zaradi služenja vojaškega roka.

 

Med ostalimi predmeti, ki jih bodo prodali na dražbi bo še kopica ostalih stvari, ki so nekoč pripadale slavnemu pevcu. Na voljo bo tudi originalni magnetni snemalni trak na katerem se nahaja Elvisova pesem "Hound Dog", podpisane fotografije ter njegova "umetniška dela". Zbirko je ustvaril zvesti Elvisov oboževalec Gary Pepper, ki jih je po smrti leta 1980 zapustil medicinski sestri v bližnji bolnišnici.


Za pristnost las jamči strokovnjak za modne pričeske znanih John Reznikoff, pramen las pa bodo skušali prodati v vrednosti med 5500 in 8000 evrov.