FBI izgubil najmanj 10 računalnikov z zaupnimi podatki

FBI je v štirih letih do leta 2005 izgubil 160 prenosnih računalnikov, od tega najmanj 10 z zaupnimi podatki v zvezi z bojem proti kriminalu in terorizmu.

Objavljeno
13. februar 2007 12.18
FBI izgubil najmanj 10 računalnikov z zaupnimi podatki
Washington - Preiskava generalnega inšpektorja ameriškega ministrstva za pravosodje je odkrila, da je v ameriškem Zveznem preiskovalnem uradu (FBI) v štirih letih do leta 2005 neznano kam izginilo skupaj sto šestdeset prenosnih računalnikov.

Med sto šestdesetimi izginulimi prenosnimi računalniki jih je najmanj deset z zaupnimi podatki v zvezi z bojem proti kriminalu in terorizmu, eden od desetih "pomembnejših" računalnikov je vseboval celo osebne podatke o agentih FBI. Za enainpetdeset prenosnih računalnikov FBI ne ve, ali so na njih kakšne zaupne informacije.

Poleg prenosnih računalnikov izginja tudi orožje

Poleg prenosnih računalnikov izginja tudi orožje. V omenjenem obdobju naj bi izginilo prav toliko orožja kot prenosnih računalnikov.

Revizija pokazala napredek v primerjavi s prejšnjim obdobjem

FBI sicer napreduje, saj je zadnja revizija generalnega inšpektorja, ki je pokrivala obdobje dveh let pred letom 2002, ugotovila, da je izginilo tristo prenosnih računalnikov in prav toliko kosov orožja. FBI ima na zalogi petdeset tisoč kosov orožja in dvajset tisoč prenosnih računalnikov. Pomočnik direktorja FBI John Miller je priznal pomanjkljivosti, zatrdil, da se bodo poboljšali in poudaril, da že dosegajo napredek.