Filmski Harry Potter razburja

Daniel Radcliffe, 17-letni igralec Harryja Potterja, je s svojimi fotografijami na reklamnih plakatih za gledališko predstavo Equus silno razburil britanske starše.

Objavljeno
02. februar 2007 10.36
Daniel Radcliffe na reklamnih plakatih za gledališko predstavo Equus
London - Daniel Radcliffe, 17-letni igralec Harryja Potterja , je s svojimi fotografijami na reklamnih plakatih za gledališko predstavo Equus silno razburil britanske starše. Na eni od fotografij je do pasu gol poleg belega konja, na drugi je slikan s skoraj golo Joanno Christie, ki v drami igra njegovo dekle. "Mi, starši, mislimo, da Radcliffe ne bi smel nastopati gol, vsaj ne, dokler nastopa v filmih kot nedolžni Harry Potter," piše v pismih bralcev Daily Maila.

Radcliffe pa je razložil, da bi se želel izkazati še v kakšni drugačni vlogi, kot je Harry Potter. S tonyjem nagrajena drama Equus Petra Shafferja pripoveduje o vase zaprtem konjskem hlapcu Alanu Strangu, ki v erotično-verski blaznosti oslepi šest konj s strgalom za kopita. Zato ga pošljejo k psihiatru. V vlogi Alana bo nastopil Radcliffe, v vlogi njegovega psihiatra pa Richard Griffiths, tudi dobitnik tonyja. Equus v režiji Thee Sharrock bo na sporedu londonskega Gielgudovega gledališča od konca februarja.