Obama na noč čarovnic sprejel 2000 otrok

Ameriški predsedniški par je na noč čarovnic v Beli hiši pripravil sprejem za najmlajše. Otrokom, preoblečenim v duhove, čarovnice ali zombije sta delila sladkarije, pecivo in suho sadje.

Objavljeno
01. november 2009 11.52
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Washington - Ameriški predsednik Barack Obama in njegova soproga Michelle, ki se je ob tej priložnosti preoblekla v žensko mačko (Catwoman), sta v soboto zvečer v luči praznovanja noči čarovnic v Beli hiši sprejela okoli 2000 otrok. Bela hiša je bila priložnosti primerno razsvetljena v oranžni barvi buč, značilnih za ta praznik.

 

Na svojo prvo noč čarovnic v vlogi predsednika države je Obama mladim gostom, preoblečenim v duhove, čarovnice ali zombije, delil sladkarije in pecivo. V skladu s konceptom zdrave prehrane, ki jo zagovarja predsednikova soproga so otroci, stari od šest do 14 let, dobili tudi paketke posušenega sadja.

 

Prva dama je Obami pri sprejemu pomagala preoblečena v mačko - nadela si je zgornji del z leopardjim vzorcem, puhasta ušesa in temne sence nad očmi. Samega predsednika vzdušje noči čarovnic ni pritegnilo do take mere in je v hlačah, beli srajci in črnem puloverju ohranil bolj "predsedniški" značaj. Nek malček je ob pogledu na predsednika kljub temu planil v jok.