Gate za levičarje

Moško spodnje perilo se že najmanj petdeset let kroji bolj ali manj enako, ne glede na to, ali je človek desničar ali levičar. Toda zdaj se je našel proizvajalec, ki ponuja spodnjice, primerne tudi za levičarje.

Objavljeno
28. september 2009 00.32
Staš Ivanc
Staš Ivanc
Moško spodnje perilo se že najmanj petdeset let kroji bolj ali manj enako, ne glede na to, ali je človek desničar ali levičar. Toda zdaj se je našel proizvajalec, ki ponuja spodnjice, primerne tudi za levičarje. Ti so bili dolgo prikrajšani na številnih področjih, saj so se šele v zadnjih letih in desetletjih začeli pojavljati izdelki, namenjeni uporabi z levo roko, od videokamer, denarnic, škarij in odpiralcev konzerv do šilčkov.

Britanska tekstilna tovarna Hom je začela prodajati spodnjice, ki so primerne za desničarje in levičarje - med zadnje spadajo tudi, denimo, nekdanja ameriška predsednika George Bush in Bill Clinton ter sedanji predsednik Barack Obama, drugi najboljši teniški igralec na svetu Rafael Nadal in nekdanji Beatle Paul McCartney. Pri Homu so prepričani, da bodo levičarji tako pridobili tistih nekaj sekund, ki utegnejo biti na stranišču, kadar se mudi, hudo pomembne. Spodnjice, ki imajo razporek na desni strani, so lahko za levičarje kar precej zoprne. V tovarni Hom so zato poskrbeli, da bodo uporabne za vsakogar: razporek ni več vertikalen, ampak horizontalen. Foto hom-fashion.co.uk