Imate skrivnost? Ne povejte je ženski

Britanski raziskovalci so ugotovili, da se ženske ne morajo upreti želji po razširjanju govoric, takoj, ko za njih izvedo. Izračunali so, da povprečno traja 47 ur in 15 minut, da govorico delijo vsaj z eno osebo.

Objavljeno
17. september 2009 16.03
Ka.K.
Ka.K.
London - Kako dolgo ženska uspe govorico zadržati zase, je odvisno o kom govori trač. Govorico najprej povedo fantu, možu, najboljšemu prijatelju ali mami, je pokazala raziskava, v kateri je bilo zajetih 3000 žensk od polnoletnosti do 65 leta. Še bolj preseneča podatek, da so kar štiri ženske od desetih priznale, da skrivnosti niso sposobne ohraniti le zase, ne glede na to, kako osebna ali zaupna je novica. Da je v vinu resnica je priznala kar polovica žensk, ki so povedale, da se jim že ob kozarcu ali dveh razveže jezik in so pripravljene povedati vse umazane skrivnosti, ki jih poznajo.

 

Michael Cox, ki je naročil raziskavo, je ob rezultatih zmagoslavno dejal: "Zdaj je uradno. Ženske ne znajo obdržati skrivnosti zase." In nato hudomušno nadaljeval: "Raziskava je pokazala, da so Britanci lahko upravičeno zaskrbljeni, da pride skrivnost v javnost, če jo nekomu povedo. Najbolj zanimivo pa je to, da se le eni ženski od desetih zdi, da ni vredna zaupanja."

 

Statistike zapisane v raziskavi so pokazale, da 45 odstotkov žensk pove skrivnost naprej le zato, da si olajšajo dušo, dve tretjini peče vest, ker sta izdali skrivnost, štiri od desetih žensk pa svojega prijatelja opravljajo v družbi. Le šest žensk od desetih obsoja govorice o prijateljih, 40 odstotkov pa jih trdi, da je njihov končni zaupnik mož.

 

In kaj ženske najlažje prikrijejo? Na vrhu seznama so intimne zadeve, resnični stroški zapravljanja za obleke in posteljne afere. Na srečo nekaterih pa kar četrtina žensk pozabi, katero govorico so izvedele prejšnji dan.