Išče se preizkuševalec marihuane

Westword, lokalni časnik v ameriškem Denverju je objavil nevsakdanji oglas - da išče preizkuševalca marihuane, ki se izdaja v medicinske namene. Kandidati morajo poslati kratek esej na temo, kaj jim pomeni marihuana.

Objavljeno
24. oktober 2009 14.26
Indijska konoplja
Staš Ivanc
Staš Ivanc
Časopis, ki se razglaša za alternativni vir novic v tej državi v Skalnatem gorovju, trdi, da je Denver pravi »Divji zahod medicinske marihuane«, saj da se novi dispanzerji odpirajo skoraj vsak dan. Časnik Westword že nekaj časa objavlja kritike enega izmed svojih redno zaposlenih, ki se podpisuje s psevdonimom Mae Coleman, po junakinji iz filma Reefer Madness iz leta 1936, ki je bil pod naslovom Tell Your Children posnet kot moralka o škodljivosti marihuane in pozneje na novo zmontiran in tržen kot eksploatacijski film, v sedemdesetih pa si je med ljubitelji kanabisa prislužil kultni status. Uredništvo zdaj išče novega preizkuševalca, saj se je stari odločil, da se bo posvetil svojemu poklicu, poroča britanski Telegraph. Kandidati morajo poslati kratek esej na temo, kaj jim pomeni marihuana. Prva prošnja je prispela že v petih minutah. »Hitro delo za zadetka,« so pikro komentirali pri Westwordu. Še nekaj minut pozneje so jih poklicali prvi mediji: »Res hitro delo za novinarja,« so dodali pri denverskem časniku.

Denver, znan tudi kot Mile High City, saj je na nadmorski višini ene milje (1600 metrov), ima cvetočo industrijo medicinske marihuane. Uporabniki morajo imeti državno identifikacijsko kartico, s katero potrjujejo, da jo potrebujejo za lajšanje zdravstvenih težav. Za preizkuševalca marihuane se lahko potegujejo le kandidati s takšnim dokumentom. Kolorado je ena od 14 ameriških zveznih držav, ki dovoljujejo prodajo marihuane v medicinske namene. Preostale so še Aljaska, Havaji, Kalifornija, Maine, Maryland, Michigan, Montana, Nevada, Nova Mehika, Oregon, Rhode Island, Vermont in Washington.

Iz sobotne tiskane izdaje Dela