Islandija, Tajska in London najugodnejši turistični cilji

London - predvsem zavoljo gospodarske krize - ni več ena od najdražjih prestolnic. Založba Lonely Planet ga je namreč razglasila za tretji najugodnejši turistični cilj. Prva je Islandija, druga pa "tradicionalno ugodna" Tajska.

Objavljeno
03. november 2009 09.52
London je med najdražjimi prestolnicami
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
London - Islandija in London sta po zaslugi svetovne gospodarske krize na 1. in 3. mestu lestvice najugodnejših turističnih ciljev, ki jo je nedavno izdala založba turističnih vodnikov Lonely Planet. Na drugem mestu pa je že "tradicionalno ugodna" Tajska.

 

Med desetimi najugodnejšimi turističnimi destinacijami, omenjenimi v vodniku Najboljše za potovanja 2010, so še Južnoafriška republika, Indija, Malezija, Mehika, Bolgarija, Kenija in ameriški Las Vegas.

 

Islandija po gospodarskem zlomu ni več tako pregrešno draga, kot je bila nekoč, zato jo je Lonely Planet uvrstil na sam vrh najugodnejših turističnih ciljev. Za njo je tradicionalno poceni Tajska, na tretjem mestu pa London, za katerega v vodniku piše, da so minili časi, ko je bilo to mesto drago za obiskovalce. Zaradi ugodnega menjalnega tečaja so namreč namestitev in gostinske storitve lahko tudi do polovice cenejši kot pred nekaj leti.

 

Na splošno so najboljše države za popotnike Salvador, Nemčija, Grčija, Malezija, Maroko, Nepal, Nova Zelandija, Portugalska, Surinam in ZDA.

 

Med deset najboljših mest na svetu pa je Lonely Planet uvrstil Abu Dabi, Charleston, Cork, Cuenca, Carigrad, Kjoto, Lecce, Sarajevo, Singapur in Vancouver.