Italijanski sodnik ukazal splav

Italijanski sodnik je 13-letni deklici iz Torina ukazal, da mora splaviti, saj njeni starši nasprotujejo rojstvu otroka, poroča La Stampa.

Objavljeno
21. februar 2007 14.58
Več kot 24 ur potem, ko so trije sodniki pričeli razsojati, je sodnik Francesco Castellano sodišču prebral njihovo končno odločitev
Torino - Italijanski sodnik je 13-letni deklici iz Torina ukazal, da mora splaviti, saj njeni starši nasprotujejo rojstvu otroka, poroča La Stampa.

Po italijanski zakonodaji mladoletnice nimajo pravice same odločati ali bodo otroka obdržale ali ne, o tem odločajo njihovi starši oziroma zakoniti zastopniki.

Po poročanju italijanske La Stampe dekle ni želelo splaviti, čeprav je oče otroka mladoletničin komaj 15-letni fant. Dekličini starši so vseeno zahtevali splav, kar je povzročilo, da je dekle zagrozilo s samomorom.

Nerojen otrok je živ in jaz zagovarjam vsakršno življenje,“ je za italijanski časopis povedal Severino Poletto, nadškof v Torinu. „Vsekakor nasprotujem splavu, vendar moramo v tem primeru stopiti korak nazaj in se vprašati kako se je to lahko zgodilo 13-letnemu dekletu,“ je še dodal Poletto.