Izgubila 84 kilogramov in dobila fanta

Kate Wellstead se je vse življenje bojevala z odvečnimi kilogrami, pred dvema letoma pa se je odločila, da ima dovolj tega, da se ji fantje samo smejijo, nihče pa je noče povabiti na zmenek, zato se je pridružila skupini za hujšanje in izgubila 84 kilogramov.

Objavljeno
23. oktober 2009 11.03
Ba.P.
Ba.P.
London - Kate Wellstead se je vse življenje bojevala z odvečnimi kilogrami, pred dvema letoma pa se je odločila, da ima dovolj tega, da se ji fantje samo smejijo, nihče pa je noče povabiti na zmenek, zato se je s prijateljico pridružila skupini za hujšanje in izgubila 84 kilogramov, kar je več kot polovica njene začetne telesne teže. 23-letna Britanka, ki je pred tem tehtala 146 kilogramov (visoka je 162 centimetrov), je povedala: "Vedno sem bila močnejše postave. Spomnim se, da me je mama že pri treh letih zaradi tega vodila k zdravniku. Nikoli nisem jedla preveč nezdrave hrana, res pa je, da nikoli nisem bila zares sita. Prestala sem številna testiranja in analize, a zdravniki nikoli niso mogli ugotoviti zakaj se vedno bolj širim."

Po letih zbadanja vrstnikov, neuspelih diet in hude astme, ki jo je dobila zaradi debelosti, je Kate končno imela dovolj. "Prestrašila sem se ker se je moje zdravstveno stanje vse bolj slabšalo," je povedala Kate. To je bilo pred dvema letoma, ko je padla odločitev, da se s prijateljico pridruži skupini za hujšanje "Weight Watchers", člani katere hujšajo s kombinacijo zdrave prehrane in telesne vadbe.

"Počutila sem se grozno, saj sem bila najbolj obilna v skupini," je povedala Britanka in dodala, da je vseeno vztrajala in že prvi teden izgubila kar nekaj kilogramov, kar ji je dalo zagon, da je z obiski nadaljevala. S tem, ko je izgubila odvečne kilograme, pa se je izboljšalo tudi njeno zdravstveno stanje - težave z astmo so skoraj izginile, dekle pa je pridobilo tudi zdravo mero samozavesti, našel pa se je tudi prvi fant, ki jo je povabil na tako željeni zmenek.