Je Michelle Obama res potomka sužnjev?

Preiskovalka družinskega drevesa Michelle Obame trdi, da je ta potomka sužkinje Melvinie, ki so jo v šestem letu starosti oddali v rejo. Leta 1859 se ji je rodil sin Dolphus, ki je Michellin prapradedek.

Objavljeno
09. oktober 2009 11.32
Da. O.
Da. O.

Washington – Prva dama ZDA Michelle Obama je potomka sužnjev. Vsaj tako trdi preiskovalka njenega družinskega drevesa, ki je objavila, da je bila njena prapraprababica suženj, ki so ga v šestem letu starosti oddali v rejo.


Genealoginja Megan Smolenyak trdi, da so lokalni časopisi malo deklico poimenovali zgolj z imenom "črnka Melvinia“. V svojih ranih najstniških letih naj bi Melvinia zanosila z neznanim belim moškim ter leta 1859 rodila sina Dolphusa, ki je Michellin prapradedek.


Raziskavo Smolenyakove so sicer objavili v časniku New York Times. Ob tem je Megan dodala: "Dejstvo, da je le 15 let po smrti Dolphusa nekdo od njegovih sorodnikov končal v Beli hiši, je zelo presenetljivo.“ Mrliški list iz leta 1938 je identiteto staršev Melvinie označil kot "neznano“, tako da pravi izvor korenin Michelle Obama ostaja zakrit.


Megan pojasnuje: "Kadar preiskuješ družinsko drevo neke osebe, je v nekaterih primerih to izredno lahko, saj imaš občutek, kot da te kličejo njihovi predniki. Podobno se mi je zgodilo tudi v tem primeru.“