Jerry Springer podaljšuje življenje?

V Los Angelesu je umrla najstarejša oseba na svetu, 115-letna Američanka Gertrude Baines, ki se je rodila aprila leta 1894 v Shellmanu v ameriški zvezni državi Georgiji. Oboževala je Springerjevo oddajo.

Objavljeno
12. september 2009 10.46
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Los Angeles - V Los Angelesu je umrla najstarejša oseba na svetu, 115-letna Američanka Gertrude Baines, ki se je rodila aprila leta 1894 v Shellmanu v ameriški zvezni državi Georgiji. Naslov najstarejše je prevzela januarja, ko je na Portugalskem umrla takrat prav tako 115-letna Maria de Jesus.

Najstarejša oseba na svetu je sedaj 114-letna Kama Chinen, ki živi na Japonskem in se je rodila 10. maja leta 1895. Absolutna rekorderka po življenjski dobi pa še vedno ostaja Francozinja Jeanne Louis Calmet, ki je bila ob svoji smrti avgusta 1997 stara 122 let.

 

Zdravnik Bainesove v domu za ostarele v Los Angelesu Charles Witt, kjer je preživela svojih zadnjih deset let življenja, je povedal, da je bila povsem bistra in prisebna vse do konca. Povedala mu je, da je živela tako dolgo po Božji volji, pa ker ni nikoli kadila, pila alkohola ali delala "neumnosti".

 

Kljub temu pa je, kot je povedalo medicinsko osebje v domu, imela rada predvsem slanino, ocvrtega piščanca in sladoled. Pri tem je jedla brez zobne proteze. Prav tako je rada gledala televizijsko oddajo Jerry Springer, ki jo je neznansko zabavala.