Juanita Castro rovarila proti bratu Fidelu

Mlajša sestra kubanskih voditeljev Fidela in Raula Castra bo v avtobiografski knjigi "Fidel in Raul, moja brata, skrivno življenje" razkrila podrobnosti o delovanju proti bratu Fidelu ter povezavi z ameriško Cio.

Objavljeno
26. oktober 2009 18.48
Da. O.
Da. O.
Miami - Mlajša sestra kubanskih voditeljev Fidela in Raula Castra je presenetila svetovno javnost z razkritjem, da je pred pobegom v ZDA rovarila proti bratu Fidelu. Juanita Castro bo v sodelovanju z mehiško novinarko Marijo Antonieto Collins izdala avtobiografsko knjigo, v kateri bo med drugim opisala tudi sodelovanje z ameriško obveščevalno službo CIA. 


V knjigi "Fidel in Raul, moja brata, skrivno življenje" Juanita opisuje svojo vlogo v kubanski revoluciji, ki je z oblasti odnesla diktatorja Fulgencio Batisto, ki je imel podporo ZDA. Sledilo je razočaranje nad novo oblastjo, natančneje, nad maščevalnim pohodom brata Fidela in posledičnim vzpostavljanjem komunizma.


"Razočarana sem, ker sem videla toliko krivic. Moja situacija na Kubi se je zapletla, ko sem pomagala sovražnikom bratovega režima", je pojasnila Juanita.


Juanita Castro je od leta 1961 pa do pobega v ZDA leta 1964 sodelovala s Cio ter pomagala osebam, ki jih je brat Fidel želel usmrtiti. Juanita je s Fidelom zadnjič govorila daljnega leta 1963 v Havani, ko sta se srečala na pogrebu matere. Z mlajšim bratom je imela zadnje stike leta 1964, le nekaj dni pred pobegom v ZDA.