Junaki Marvela prodani Disneyju?

Gigant zabavne industrije Walt Disney naj bi za štiri milijarde dolarjev kupil pet tisoč junakov Marvela. Po mnenju poznavalcev naj bi bil posel "zmagovalen" za obe strani.

Objavljeno
31. avgust 2009 18.41
Ti. Kr.
Ti. Kr.
Los Angeles - Če bo do posla med Walt Disneyjem in Marvelom prišlo, bo Disney prevzel lastništvo pet tisoč junakov Marvela, med njimi tudi Spidermana in X-mana.

Za delnico Marvela naj bi njeni lastniki prejeli 30 dolarjev in hkrati 0.745 delnice Disneyja. Upravi omenjenih podjetij sta dogovor že sprejeli, zdaj čakata le še na potrditev delničarjev Marvela in državnega organa za konkurenco.

"Verjamemo, da pridružitev junakov Marvela k Disneyjevim prinaša možnost za dolgoročno rast," je povedal izvršni direktor slednjega Robert Iger. Ob tem je dodal: "Veseli smo, da smo prenesli talent in omenjene pridobitve na Disney." 

Z dogovorom je zadovoljen tudi izvršni direktor Marvela Ike Perlmutter. "Disney je idealen dom za zbirko odličnih junakov Marvela." Ob tem je dodal, da je to "možnost za razširitev živahne zbirke naših znamk in junakov s pomočjo globalne organizacije in infrastrukture Disneyja".

Arvind Bhatia, analist Sternea, Ageea in Leacha je dejal, da je sporazum "zmagovalen za obe strani". Po njegovem mnenju bodo delničarji Marvela sklenili dober posel. Ker je izvršni direktor družbe tudi največji delničar, predvideva, da "so velike možnosti za sklenitev posla"

Prejšnji mesec je Walt Disney zabeležil padec dobička. Neto dobiček med aprilom in junijem je znašal 954 milijovov dolarjev, kar je 26 odstotkov manj kot je znašal lansko leto v istem časovnem obdobju (1,28 milijard dolarjev).