Kdo je bogatejši za 150 milijonov evrov?

Med prebivalci majhne toskanske vasice Bagnone se širijo ugibanja, kdo izmed njih je v soboto postal srečni dobitnik rekordnega dobitka lota v višini skoraj 150 milijonov evrov.

Objavljeno
25. avgust 2009 11.12
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Rim - Med prebivalci majhne toskanske vasice Bagnone se širijo ugibanja, kdo izmed njih je v soboto postal srečni dobitnik rekordnega dobitka lota v višini skoraj 148 milijonov evrov.

Identiteta srečneža namreč ni znana, ve pa se, da je bila zmagovalna srečka prodana v Biffi's baru v vasi Bagnone v Toskani. Prebivalci so to dejstvo v soboto obeležili s praznovanjem, mnogi od njih pa še vedno vztrajajo v Biffi's baru in goreče ugibajo, kdo izmed njih je bogatejši za skoraj 150 milijonov evrov.

 

V Italiji dobitniki jackpotov se praviloma ne razkrijejo in svojo srečo delijo le z najbližjimi. Kakih 2000 prebivalcev vasice Bagnone tako morda nikoli ne bo izvedelo imena sobotnega zmagovalca - razen če bo kdo izmed njih naenkrat začel živeti precej bolj razkošno. Možno bi bilo sicer tudi, da je zmagovalno kombinacijo vplačal nekdo, ki je le potoval skozi vasico, vendar domačini tega ne verjamejo.

 

Srečnežu so rekordni dobitek - ne le v italijanskem, ampak v evropskem in tudi svetovnem merilu - prinesle obkrožene zmagovalne številke 10, 11, 27, 45, 79 in 88. Z izžrebano pravilno kombinacijo se je v soboto tako zaključila loterijska mrzlica, ki je v zadnjih tednih zajela Italijo, pa tudi druge evropske države.