Ko vam zavod ponudi delo prostitutke

Če ste nezaposleni in živite v Nemčiji, morate sprejeti vsako službo, ki vam jo ponudi zavod za zaposlovanje. Če službo zavrnete, ostanete brez socialne pomoči. Kako bi se pa odločili, če bi vam ponudili službo prostituke?

Objavljeno
15. september 2009 14.10
Ta.R.
Ta.R.
Berlin - Če ste nezaposleni, in živite v Nemčiji, morate sprejeti vsako službo, ki vam jo ponudi zavod za zaposlovanje. Če službo zavrnete, ostanete brez socialne pomoči. Ravno to se lahko zgodi 25-letni brezposelni natakarici iz Berlina, ki je zavrnila službo prostitutke.

Prostitucija je namreč v Nemčiji legalizirana in se smatra kot vsaka druga služba. Lastniki bordela zaposlenim plačujejo socialno in zdravstveno zavarovanje, zaposleni v prostituciji pa so v bazi podatkov zaposlenih tako kot vsi ostali delavci.Po zakonu, ki so ga v Nemčiji sprejeli dve leti nazaj, mora vsaka ženska mlajša od 55 let, ki je že eno leto brez zaposlitve, sprejeti kakršnokoli službo. Nemška vlada je pred sprejetjem zakona razpravljala o možnosti, da bi delo v bordelih izključili, vendar so na koncu ugotovili, da se nekateri bordeli in bari ne razlikujejo, zato so to možnost zavrnili.

 

Kmalu zatem, ko je 25-letna natakarica vložila tožbo proti zavodu za zaposlovanje, je ugotovila, da zavod ne krši nobenega zakona.