P. S: Vse zapisano velja, če izza oblakov kuka sonce.
Piščančji zrezki s čemažem, solata s testeninami in zelenjavo, jagodni napitek s sladoledom
Sestavine za 4 jedce:
400 g piščančjih prsi brez kosti in kože, sveži listi čemaža ali čemaž v oljčnem olju, nekaj žlic kisle smetane, sok 1 limone, olje, sol
300-400 g testenin, 450 g (zamrznjene) poljubne zelenjave
250 g jagod, vaniljev sladoled, mleko, sladkor po okusu
1.Narezano zelenjavo in testenine posebej ali skupaj skuhamo v slanem kropu.
2.Meso narežemo na majhne zrezke, jih pokapamo z limonovim sokom, pokrijemo in pustimo marinirati v hladilniku deset minut. Kislo smetano zmešamo z narezanimi svežimi listi čemaža ali s čemažem v oljčnem olju, po potrebi solimo.
3.V posodici zmešamo preostali limonov sok, sol, olje in s tem prelijemo ohlajene testenine z zelenjavo.
4.Marinirano meso na obeh straneh popečemo na (narebrani) ponvi, na koncu solimo. Ponudimo na prostem s čemaževim namazom in solato.
5.Za posladek v mešalniku zmešamo sveže jagode, mleko, sladkor in nekaj kepic sladoleda. Ponudimo z dolgo žličko ali slamico.
Koristen nasvet:
Čemaž ima izrazit vonj in okus, zato v solato ne dodajamo čebule ali zelišč z močnim okusom.
Zelenjavo poljubno dodajamo testeninam glede na ponudbo v sezoni, sicer pa je bolje in ceneje, če uporabimo zamrznjeno.
Iz priloge Odprta kuhinja