Kusturica odprl poizvodnjo revolucionarnih sokov

Režiser Emir Kusturica je pričel proizvodnjo sokov pod znamko Boirevolucija. Vsak sadni okus nosi ime znanega revolucionarja, kot so Che Guevar, Castro in Tito.

Objavljeno
07. marec 2007 15.28
Emir Kusturica med protesti
Beograd - Slavni režiser Emir Kusturica se je vrgel v proizvodnjo sadnih sokov, ki jim je nadel imena znanih revolucionarjev iz prejšnjega stoletja. Znamka sadnih sokov nosi ime Biorevolucija, različni okusi pa imena revolucionarja Ernesta "Che" Guevare (malina), kubanskega predsednika Fidela Castra (robidnica) in nekdanjega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita (borovnica). Emir Kusturica je svoje ime rezerviral za sok iz jagod.

Znani filmar je odprl majhen obrat za predelavo sadja v lesenem mestecu, Drvengradu, ki ga je dal zgraditi 200 km jugozahodno od Beograda za potrebe svojega filma Življenje je čudež, je zapisal časnik srbski Glas in zraven objavil fotografije steklenic s sokom.

Režiser je napovedal še nove okuse, ki bodo med drugim nosili imena pokojnega iraškega predsednika Sadama Huseina in nogometaša Maradone, kajti ti "zaslužijo, da imajo svoje sokove", je pojasnil. Sokove je Kusturica sprva ponujal le obiskovalcem vasi, zdaj pa razmišlja, da bi svoje izdelke ponujal širše.