Leonardo DiCaprio v novi različici Fitzgeraldovega Velikega Gatsbyja

Avstralski režiser Baz Luhrmann bo avgusta pričel s snemanjem nove različice Velikega Gatsbyja po romanu F. Scotta Fitzgeralda. Vlogo Jaya Gatsbyja bo odigral Leonardo DiCaprio, s katerim je režiser sodeloval že pri filmu Romeo + Julija leta 1996.

Objavljeno
22. februar 2011 16.45
Tanja Cirman, delo.si
Tanja Cirman, delo.si
Sydney - Zgodba F. Scotta Fitzgeralda o "divjih 20. letih" prejšnjega stoletja je bila na filmski trak prenesena večkrat. Najbolj znana je verzija Jacka Claytona iz leta 1974, posneta po scenariju Francisa Forda Coppole, ki je bila nagrajena z dvema oskarjema. Jaya Gatsbyja in Daisy Buchanan sta odigrala Robert Redford in Mia Farrow. Tokrat bo Gatsbyjevo neuslišano ljubezen upodobila britanska igralka Carey Mulligan.

"Veliki Gatsby bo blagodejno vplival na filmsko industrijo zvezne države, še posebej če upoštevamo Luhrmannovo zavezanost vključevanju lokalnih igralcev, ekipe in strokovnjakov za vizualne učinke," je dejala premierka New South Walesa Kristina Keneally. Dodala je še, da naj bi projekt lokalnemu gospodarstvu prinesel več kot 120 milijonov avstralskih dolarjev oziroma 89 milijonov evrov ter ponudil na stotine novih delovnih mest.

Avstralski režiser Baz Luhrmann je sponzorsko pogodbo z oblastmi avstralske zvezne države New South Walesa podpisal v petek, poroča STA. Snemanje pod okriljem produkcijskega studia Warner Bros se bo začelo avgusta, v kinematografe pa bo film predvidoma prišel naslednje leto.

Luhrmann potrebuje donosno uspešnico po neuspehu visokoproračunske Avstralije (2008) z Nicole Kidman in Genom Hackmanom, ki ni navdušila niti kritikov niti občinstva.

Uvodni prizori iz film Veliki Gatsby Francisa Forda Coppole iz leta 1974