Lepe in opravljive - stereotip ali resnica?

Glavna junakinja novega filma Damjana Kozoleta ima v oglasniku oglas pod šifro Slovenka, ki ga uporablja za nečedne namene. Kateri stereotipi krožijo o Slovenkah in ali držijo?

Objavljeno
01. oktober 2009 13.13
Redakcija Vikenda
Redakcija Vikenda
V naslednji številki Vikenda preberite o glavni junakinji novega filma Damjana Kozoleta. Ta ima v oglasniku oglas pod šifro Slovenka, ki ga uporablja za vse prej kot poštene namene. Katere lastnosti pa v resnici krasijo Slovenke, smo preverili pri režiserju in glavni igralki ter znanih Slovencih in tujcih, ki živijo v Sloveniji.


Slavko Bobovnik je o naših ženskah dejal:
"Slovenke sodijo med ženske, ki podpirajo tri vogale pri hiši. Vrag nastopi takrat, ko želijo (ali jim dovolimo) podpirati vse štiri."

 

K(d)aj gledati?
Ta teden so poleg resničnostne serije Kmetija slavnih na programe slovenskih televizij prišle nove sezone nanizank Pisarna, Zdravnikova vest in Na kraju zločina, v ponedeljek se jim pridružujejo še Razočarane gospodinje. Pripravili smo pregled odmevnejših serij na naših televizijah in pokukali, kaj gledajo čez lužo.

 

Spominek iz Slovenije? Čevlji!
Leta 2005 so finski metalci zaropotali v Ljubljani skupaj s pevko Tarjo Turunen. Lani so se vrnili brez nje, potem ko so jo prej precej javno odslovili. Zdaj se k nam vrača tudi Tarja. Kot pevka. In njen razlog za samostojni pohod? "Sklenila sem se boriti za svoje sanje (smeh)."

 

V Vikendu ne prezrite še:
Digitalni videopredvajalniki - Za filme in domače posnetke