Madonna odprla šolo za malavijske deklice

Pop zvezdnica Madonna nadaljuje s svojo dobrodelnostjo v obubožani afriški državi Malavi, saj je odprla posebno šolo za malavijske deklice, ki bodo lahko pridobile izobrazbo in izkušnje za "normalno" življenje.

Objavljeno
26. oktober 2009 17.44
Da. O.
Da. O.
Lilongve - Pop zvezdnica Madonna je odprla šolo za deklico v oboubožani afriški državi Malavi. Šola je namenjena predvsem izobraževanju malavijskih deklic, ki bodo na ta način dobile možnost "normalnega" življenja, stoji pa v prestolnici Lilongve. "Naš cilj je, da jih pripravimo do tega, da izzovejo same sebe, pomagajo lokalni skupnosti ter sodelujejo pri razvijanju države", je zvezdnica zapisala na svoji spletni strani.


Madonna je v Malaviju sicer posvojila že dva otroka, leta 2006 je postala mama štiriletnega dečka Davida Banda, v začetku letošnjega leta pa po dolgotrajnem sodnem presojanju še triletno deklico Chifundo "Mercy" James.


Pop zvezdnica in država Malavi sta povezana že vrsto let, saj je Madonna posnela tudi dokumentarni film "I Am Because We Are", ki izpostavlja predvsem lakoto, AIDS in ostale bolezni, ki pestijo malavijske otroke. Ustanovila je tudi neprofitno organizacijo Raising Malawi, ki otrokom skuša zagotoviti vsaj en obrok dnevno ter zdravstveno oskrbo.


Malavi je država v južni Afriki, ki šteje približno 13 milijonov prebivalcev, velja pa za eno najrevnejših držav na svetu.