Maradona ostal brez dragocenih uhanov

Aktualnemu argentinskemu selektorju Diegu Maradoni, ki ima v Italiji neporavnane davčne obveznosti, so pred dnevi ob obisku ene izmed italijanskih zdravstvenih klinik prav zaradi tega zaplenili uhane.

Objavljeno
21. september 2009 13.15
L.Š.
L.Š.
Rim - Vas zanima, kako priti do neplačanih davkov, ki jih je posameznik dolžan državi? Enega izmed načinov se je pred dnevi poslužila tudi italijanska davkarija. Nekdanji zvezdi nogometa in aktualnemu argentinskemu selektorju  Diegu Maradoni, ki ima v Italiji neporavnane davčne obveznosti še iz obdobja, ko je igral za nogometni klub SSC Napoli, so ob obisku ene izmed italijanskih zdravstvenih klinik zaplenili uhane.

Maradona naj bi kliniko obiskal zaradi težav s stresom in prehrano, obenem pa naj bi prav tako potreboval tudi nekaj premora po porazu Argentine proti Braziliji.

Maradona je s tem, ko je predal uhane, svoj dolg italijanski državi zmanjšal za 4000 evrov. Njegovi dolgovi segajo še v obdobje, ko je med leti 1984 in 1991 igral v italijanskem klubu Napoli, v katerem je imel kot igralec pomembno vlogo. Prav v tem obdobju je ustvaril za 37 milijonov evrov dolgov.

Do podobne situacije z davčnimi uslužbenci je prišlo že tremi leti, ko je policija Marodoni med obiskom Neaplja zaplenila dve uri znamke Rolex, ki sta bili vredni 10.000 evrov.