Mesarji učijo trike z mesom

V Londonu je finančna kriza sprožila pravi val iznajdljivosti ob iskanju uspešnega posla. V londonski mesariji so odprli tečaj priprave in kuhe mesa. Med učitelji je tudi Slovenec Borut Koželj.

Objavljeno
02. september 2009 20.57
Dober tek
Ka.K.
Ka.K.
London - Recesija v Veliki Britaniji je prisilila ljudi, da so se začeli iskati najrazličnejše dobičkonosne posle. Britanci so se začeli ukvarjati s čebelarstvom, gojenjem zelenjave in pa tečajem priprave in kuhe mesa. V prestižnem delu Londona Marylebone je prašičja mesarija Ginger Pig, kjer devet moških in tri ženske, oblečeni v bele halje popackane s krvjo, učijo trike z mesom. Njihove stranke se želijo naučiti več o hrani, drugi pa imajo le preveč časa.

 

Cena triurnega tečaja je 135 evrov in vključuje od izdelave budžole do kuhanje jagnjetine. "Želijo se naučiti nekaj novega in skuhati kaj cenejšega, kot pa hoditi v drage restavracije," je povedal lastnik Perry Bartlett. "Na tečaj prihajajo ljudje iz vseh vetrov od kirurgov, zobozdravnikov do normalnih ljudi. Veliko, res veliko pa je deklet," je navdušen Bartlett.

 

Mesarijo Ginger Pig so odprli leta 2003 in prodajajo organsko pridelano meso. Zdaj so svojo ponudbo razširili na poučevanje in Bartlett že načrtuje širitev učilnice, saj proti božiču pričakuje povečano povpraševanje po tečaju.

 

Asistent glavnega mesarja je Slovenec Borut Koželj in je en izmed 20 zaposlenih mesarjev pri Ginger Pig. Koželj pravi, da posel v recesiji cveti, saj želi vse več ljudi kuhati doma, ker je bolj sveže in predvsem ceneje. Tečajniki se naučijo od priprave mesa do peke filejov, hrano, ki jo pripravijo, pa lahko odnesejo domov.