Microsoft zavrnil posebno izdajo serije Family Guy

Microsoft je v sklopu promocije nove programske opreme Windows 7 načrtoval tudi sodelovanje z animirano serijo Family Guy, vendar pa po ogledu izsekov iz posebne televizijske oddaje, prekinil pogodbo.

Objavljeno
29. oktober 2009 12.28
Š. Ro.
Š. Ro.
New York - Računalniški gigant Microsoft je prekinil sodelovanje z ustvarjalci animirane serije Family Guy, ki so v sklopu promocije nove programske opreme Windows 7, pripravili posebno televizijsko oddajo Family Guy Presents: Seth and Alex's Almost Live Comedy Show.

 

Vendar pa so odgovorni v Microsoftu, potem ko si ogledali nekaj izsekov iz oddaje, sodelovanje zavrnili, češ, da se prikazano v televizijskem šovu ne sklada z njihovo znamko.

 

V posebni oddaji, ki jo bodo v ZDA vseeno predvajali, bosta nastopila dva glavna ustvarjalca animirane serije Seth MacFarlane in Alex Borstein. Nastopila bosta kot lika, ki jima tudi sicer v seriji posojata glasove.

 

Komedijanta v svojih skečih zbijata šale na račun gluhih ljudi, holokavsta in incesta, kar pa je bil tudi glavni razlog, da je Microsoft prekinil pogodbo o sponzorstvu. "Vseeno bomo s televizijo Fox, Sethom in Alexom ohranili dober stik in z njimi v prihodnje morda sodelovali na kakkšnem drugem področju," je v izjavi za javnost zapisal Microsoft.