Molitev pred spolnim odnosom

Britanska verska skupnost je izdala knjigo Molitev za zakonca, ki je v medijih požela buren odziv. Največ pozornosti je namenjene delu, ki svetuje zakoncem, da pred spolnim odnosom molijo.

Objavljeno
10. september 2009 16.06
Ka.K.
Ka.K.
London - Vplivna britanska verska skupnost "Catholic Truth Society" je s knjigo, ki jo je izdala prvega septembra, dvignila nemalo prahu. Knjiga z naslovom Molitev za zakonca ima posebno poglavje, ki vsebuje molitev pred spolnim odnosom. Molitev je namenjena očiščenju oziroma je nekakšen odpustek pred spolnim odnosom. Molitev poziva Boga, da bi bil del ljubljenja med zakoncema, ki pa mora biti brezpogojna in iskrena.

 

Pomožni škof Paul Hendricks iz Southwarka je ob izdaji knjige povedal, da je pomembno, da Cerkev sprejme vrednote zakona in družinskega življenja in da je knjiga pravi način. Sicer je malo nerealno, a gre za to, da je tudi med ljubljenjem Bog v srcih zakoncev, še doda Hendricks.

 

V knjigi so zapisane molitve za vse stopnje zakonskega in družinskega življenja. Vključuje tudi poglavja o zaroki, načrtovanju otrok, nosečnosti, vzgoji otrok in staranju. Poleg molitev in nasvetov pa so v knjigi tudi kritike ljudem, ki ne morejo vse življenje ostati z enim partnerjem.