Na Kitajskem 132 milijonov uporabnikov interneta

Število uporabnikov interneta na Kitajskem se je v tem letu povečalo za 30 odstotkov na 132 milijonov. Od teh jih ima 52 milijonov širokopasovni dostop.

Objavljeno
31. december 2006 10.32
Peking - Število uporabnikov interneta na Kitajskem se je v tem letu povečalo za 30 odstotkov na 132 milijonov. Od teh jih ima 52 milijonov širokopasovni dostop. Število uporabnikov interneta je še ob koncu junija znašalo 123 milijonov, je poročala kitajska tiskovna agencija Xinhua, ki se je sklicevala na navedbe državnega informacijskega centra za internetno omrežje.

Število telefonskih naročnikov (tako stacionarne kot mobilne telefonije) se je v letu dni povzpelo za 11 odstotkov na 830 milijonov, po pričakovanjih pa naj bi do konca leta 2007 preseglo 900 milijonov.

Hitro povečanje rabe interneta je spodbudilo rast internetne trgovine, oglaševanja in industrije računalniških iger. Kitajska vlada sicer spodbuja rabo interneta v poslovne in izobraževalne namene, vendar hkrati blokira dostop do velikega števila spletnih strani, med drugim do spletne strani britanske medijske hiše BBC News in strani organizacij, ki se zavzemajo za varovanje človekovih pravic.