Na Poslovnih dnevih o plačilni sposobnosti v času krize

Na letošnjih tradicionalnih Poslovnih dnevih bodo predstavljeni načini, kako se s spoprijeti s finančnim upravljanjem v času krize. PR članek

Objavljeno
16. oktober 2009 16.17
nkbm, pr, sporočilo
PR sporočilo
PR sporočilo
V okviru predavanj, ki bodo pod krovnim naslovom »V krizi preživijo le plačilno sposobni« potekala v Novi Gorici (27. oktobra), Ljubljani (28. oktobra) in Mariboru (6. novembra), bo nastopil dr. Jožko Peterlin, svetovalec v družbi Smartfin, predsednik Združenja poslovnih finančnikov Slovenije, član odbora evropskega (EACT) in mednarodnega (IGTA) združenja poslovnih finančnikov ter univerzitetni profesor. S številnimi primeri iz prakse bo predstavil, kako uspešna podjetja obvladujejo denarni tok in kako skrbijo za svojo plačilno sposobnost. Osredotočil se bo na dejavnike pozitivnega denarnega toka in kapitalsko ustreznost, odgovoril na vprašanja, kako dati obratni kapital (zaloge, terjatve in dobavitelje) »na verigo«, kdo je odgovoren za zaloge, kako obvladovati kupce ali terjatve, kdaj so cesije in asignacije tvegane in koliko lahko zaupamo dobaviteljem. V okviru predavanj bo dr. Peterlin razkril tudi primere »čaranja« bilanc, načrtovanje denarnih tokov, ter odgovoril na vprašanja, koliko tveganja si lahko privoščimo, kakšne so današnje tržne razmere in kakšni so zgledi za prihodnost.

 

Poslovni dnevi so del celovite ponudbe Nove KBM, ki jo banka pripravlja v okviru tradicionalne akcije Oktober je dober. Poleg zanimivih vsebin za podjetnike so pripravili tudi ponudbo različnih oblik varčevanja: ugodne depozite s fiksno obrestno mero za pravne in fizične osebe ter posebno ponudbo pri sklenitvi rentnega varčevanja in stanovanjskega varčevalnega računa za fizične osebe.

 

Najnižji znesek depozita s fiksno obrestno mero za fizične osebe znaša 1.000 evrov, za pravne pa 10.000 evrov. Ugodne obrestne mere pa so:
od 181 dni do 1 leta: 3,0 %
nad 1 leto: 3,4 %
nad 2 leti: 3,9 %
nad 3 leta: 4,3 %

 

Vsem fizičnim osebam, ki bodo sklenile depozit s fiksno obrestno mero iz posebne oktobrske ponudbe, bo Nova KBM v primeru potrebe po izplačilu vezanih sredstev pred iztekom depozita, odobrila premostitveni kredit brez stroškov odobritve.
V času akcije Oktober je dober pa je banka poskrbela tudi za svoje najbolj zveste stranke, saj je njihovo zvestobo in zaupanje nagradila z 0,15 % višjo obrestno mero za depozite. Ta ugodnost bo na voljo tistim komitentom, ki jim bo v oktobru potekel dolgoročni depozit in ki se bodo odločili za ponovno dolgoročno vezavo sredstev (za eno ali dve leti).

 

Če se bodo fizične osebe za rentno ali stanovanjsko varčevanje odločile v oktobru, pa bodo ob sklenitvi rentnega varčevanja prejele 25 evrov, ob sklenitvi stanovanjskega varčevalnega računa pa do 30 evrov.

 

Ponudba velja do 31. oktobra 2009. Za več informacij obiščite spletno stran http://oktober.nkbm.si.

PR članek