Najstarejša Sobočanka praznovala 106. rojstni dan

V Rakičanu je svoj 106. rojstni dan praznovala najstarejša občanka v Mestni občini Murska Sobota Veronika Gorza. Z županom Antonom Štihcem sta si obljubila srečanje tudi ob njenem 107. rojstnem dnevu.

Objavljeno
15. januar 2007 17.31
Veronika z najbližjimi
Murska Sobota - V Rakičanu je v soboto svoj 106. rojstni dan praznovala najstarejša občanka v Mestni občini Murska Sobota Veronika Gorza. Ob veličastnem jubileju sta jo med drugim obiskala in ji čestitala tudi murskosoboški župan Anton Štihec ter direktor mestne uprave Bojan Petrijan.

Veronika Gorza se je kot prvorojenka v družini z devetimi otroci rodila leta 1901 v Veščici. Poročila se je leta 1929 in se preselila v Rakičan, kjer je z možem, ki ji je umrl pred 37 leti, imela tri otroke. Najstarejši sin in hči še živita, najmlajši pa ji je umrl pred kratkim. Še pred dvema letoma se je lahko s pomočjo invalidskega vozička gibala okoli svoje hiše, zlom kolka pa jo je nato priklenil na posteljo.

Kot je ob slovesnosti povedala najstarejša občanka Murske Sobote, nikoli v življenju ni bila bolna in zdravnikov ni potrebovala. Decembra lani je prebolela pljučnico, vendar tudi takrat ni želela v bolnišnico. Ostala je v negi svojih domačih, ki po njenih besedah za njo lepo skrbijo. Ti so si ob njenem prazniku zaželeli, da bi z Veroniko lahko slavili tudi naslednji rojstni dan, novo srečanje pa sta si ob 107. rojstnem dnevu obljubila tudi z županom.