Namesto v hotelu prenočila v mestni hiši

Neka britanska turistka se bo v prihodnje gotovo prej prepričala, kje bo iskala sobo za prenočitev. Po nesrečnem naključju je namreč ostala ujeta v mestni hiši mesteca Dannemarie, misleč, da je v hotelu.

Objavljeno
24. avgust 2009 18.43
Š. Ro.
Š. Ro.
Dannemarie - Neka britanska turistka je v času njenega dopusta namesto v hotelu preživela noč kar v mestni hiši francoskega mesteca Dannemarie. Britanka je namreč predvidevala, da lahko v mogočni stavbi, ki se imenuje »hotel de ville« rezervira sobo, v kateri bi prenočila.

Po nesrečnem naključju, je turistka, potem ko je vstopila v stavbo, najprej odšla na WC, v tem času pa so uslužbenci ravno zaključili sestanek, se odpravili domov in zaklenili stavbo. Tridesetletna ženska je tako ostala ujeta v hiši in prespala na stolih v sprejemnici.

 

Britanka je sicer skušala priklicati pomoč ter z vžiganjem in ugašanjem luči hotela vzbuditi pozornost, je povedal župan mesta Paul Mumbach. Vendar pa so vsa njena prizadevanja ostala neopažena vse do naslednjega jutra. Mimoidoči je opazil sporočilo, ki ga prilepila na steklena vrata stavbe. »Zaprta sem tu notri! Mi lahko odprete vrata?« se je glasilo sporočilo, s katerim je skušala priklicati pomoč.

 

»Ženska sicer ni znala veliko francosko, a je obljubila, da bo za naslednjo noč našla primeren hotel za prenočitev,« je še povedal župan mesteca ob švicarski in nemški meji.