Našli truplo bajeslovne zveri?

V Teksasu so našli truplo chupacabre, bajeslovne zveri, ki naj bi se prehranjevala tako, da iz svojega plena izsesa vso kri. Bitje naj bi že večkrat opazili v Latinski Ameriki in celo Rusiji.

Objavljeno
03. september 2009 15.28
Ma. J.
Ma. J.
Austin - Moška iz Teksasa sta našla truplo chupacabre, bajeslovne zveri, ki naj bi se prehranjevala tako, da iz svojega plena izsesa vso kri. Lynn Butler, po poklicu nagačevalec živali, je dejal, da je truplo skrivnostnega bitja pred tremi meseci našel v kokošnjaku.

Bitje s svojim golim in usnjatim trupom ter ostrimi čekani spominja na psa, čeprav so nekateri zoologi, ki so pregledali truplo, prepričani, da bi lahko šlo za chupacabro, plenilca, ki so ga prvič opazili leta 1995 v Puerto Ricu.

Opisi chupacabre se sicer močno razlikujejo, saj jih primerjajo z glodalci, kuščarji in celo majhnimi medvedi, ponavadi pa jih razločijo po izrazitih čekani, ki jih ima tudi najdeni primerek.
 
Chupacabra v španščini pomeni "sesalec koz", saj naj bi bitje s svojimi ostrimi zobmi preluknjal kožo svojega plena in mu izsesalo vso kri. Žival naj bi večkrat opazili v Latinski Ameriki in celo v Rusiji, čeprav pa znanstveniki menijo, da gre le za moderno legendo.

Jerry Ayer, ki je prav tako kot njegov prijatelj Lynn Butler po poklicu nagačevalec živali, je dejal, da namerava bitje primerno nagačiti in postaviti na ogled.

Če sem popolnoma iskren, ne vem, za kakšno bitje gre. Sam bi rekel, da je izrodek kojota ali hibrid z genetsko mutacijo," je dejal Ayer. „Okoli nog ima dlake, kot da bi imel majhne nogavičke iz krzna, nekaj dlak pa ima tudi vzdolž hrbtenice. Zelo nenavadno," je dodal.