Natakar že 76 let

Angelo Cammarata je natakar iz Pittsburgha, ki se je zapisal v knjigo rekordov kot natakar z najdaljšo delovno dobo. Svoje prvo pivo je postregel davnega leta 1933.

Objavljeno
01. september 2009 20.30
Ka.K.
Ka.K.
Pittsburgh - Natakar Angelo Cammarata je prvo pivo postregel, le nekaj minut po padcu prohibicije, ki se je zgodila leta 1933. Zdaj 95-letnik se je s svojim poklicem zapisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov kot natakar z najdaljšo delovno dobo. Svojo kariero je prekinil le enkrat, ko je služil vojaški rok med drugo svetovno vojno.

 

Ko se je prohibicija končala, je delal v družinski trgovini, kjer je prodajal steklenice piva: "To je bil res začetek nečesa velikega. 20 ljudi je stalo pred trgovino in čakalo, da odpremo," se spominja tistih časov Angelo. V prvih dveh urah je prodal 12 zabojev piva.

 

Angelo še vedno dela v svojem lokalu Cammarata and the cafe, ki se je prvotno imenoval Cammarata's Grocery, vsaj tri ure na dan. Angelo pa zdaj končuje svojo kariero, čeprav natančnega datuma za zadnjo „rundo" še ni naznanil. Po upokojitvi bo lahko preostanek življenja posvetil svoji 71-letni ženi, štirim otrokom in 21 vnukom.

 

Kljub svojim letom pa Angelo še vedno pije burbon s kokakolo in pove, da je piti v svojem baru, kot biti doma in spiti kozarec vode.