Naveličana hrupa streljala na letalo

69-letna Američanka je izgubila živce zaradi hrupa, ki ga je povzročalo letalo, ki je letelo preblizu njene hiše, ki stoji tik ob letališču, zato je pograbila pištolo, zdrvela na pisto in začela na letalo streljati.

Objavljeno
01. september 2009 15.13
Ba. P.
Ba. P.
Washington - 69-letna Judy Davies iz ameriške zvezne države Wisconsin je v soboto izgubila živce zaradi hrupa, ki ga je povzročalo letalo, ki je letelo preblizu njene hiše, ki stoji tik ob letališču, zato je pograbila pištolo, zdrvela na pisto in začela streljati na letalo. "Šest pilotov se je pripravljalo na prihajajoči dogodek, zato so znova in znova ponavljali vzletanje in pristajanje," je pojasnil direktor letališča Travis St. John.

Vaja pa je gospo očitno tako zelo spravila iz tira, da je s pištolo v roki oddrvela na terminal in od prisotnih zahtevala, naj prenehajo s hrupom, drugače bo sestrelila letalo. Nato je odvihrala na pristajalno pisto, kjer se je eno izmed letal ravno pripravljalo na vzlet, in začela streljati vanj.

"Izrazila je svoje mnenje, vendar ne najbolj primeren in razumen način," je povedal St. John in dodal, da so gospo kmalu obvladali, letalo pa je lahko mirno vzletelo. Policija je 69-letnico proti plačilu 4.500 dolarjev varščine že kmalu izpustila na prostost, St. John pa je povedal še, da bi lahko stvar rešili na veliko bolj civiliziran način, saj bi letala lahko vajo opravljala na drugi strani piste, torej dlje stran od hiše gospe Davis, če bi ta le poklicala in se glede hrupa pritožila.