Nečedni posli izraelskega diplomata

Izraelskega veleposlanika v Salvadorju so varnostniki našli pijanega in golega, na sebi pa je imel le nekaj pripomočkov, ki se navadno uporabljajio v sadomazohističnih spolnih praksah.

Objavljeno
12. marec 2007 15.11
Jeruzalem - Izraelskega veleposlanika v Salvadorju Tsuriela Repheala so zalotili pri diplomaciji nevšečnih opravilih. Izraelca so namreč varnostniki na dvorišču njegove rezidence našli pijanega in nagega, na sebi pa je imel le nekaj sadomazohističnih "pripomočkov za seks," so sporočili diplomatski viri v Jeruzalemu. Izraelske oblasti so veleposlanika že odpoklicale, njegovo vedenje pa označile kot "neprimerno in nesprejemljivo", čeprav ni šlo za kaznivo dejanje.

Predstavniki lokalne policije, ki so varovali izraelsko veleposlaništvo, so pojasnili, da so veleposlanika našli z zavezanimi rokami in gumijasto žogo med zobmi. Izraelski veleposlanik je star okoli 50 let, homoseksualec in neporočen.

Iz Jeruzalema so medtem že sporočili, da bodo veleposlanika zamenjali takoj, ko bo to mogoče. "V 60 letih obstoja izraelske države so nekateri izmed naših veleposlanikov povzročili nekaj zadrege, kot se zgodi v vsaki državi, vendar se še noben veleposlanik ni neprimerno obnašal v javnosti vsem na očem," so sporočili iz izraelskega zunanjega ministrstva.