Nekdanje koncentracijsko taborišče tudi na Facebooku

Poljski muzej Auschwitz-Birkenau je ustvaril svoj profil na socialnem omrežju Facebook v želji, da bi mladim predstavili zgodovino tako taborišča kot tudi samega nacizma.

Objavljeno
15. oktober 2009 20.21
Da. O.
Da. O.
Varšava - Poljski zgodovinski muzej Auschwitz-Birkenau, ki stoji na mestu verjetno najbolj znanega nemškega koncentracijskega taborišča je dobil svoj profil na socialnem omrežju Facebook. Tiskovni predstavnik muzeja Pawel Sawicki je pojasnil: "Če želimo še naprej izobraževati naše mlade in jih naučiti odgovornega življenja, moramo uporabljati sodobna orodja komunikacije med njimi."

 

Kot poroča agencija AFP, muzej letno obišče nekaj več kot milijon obiskovalcev, kar 70 odstotkov pa jih je mladoletnih. Sawicki dodaja: "Naš Facebook profil je namenjen vsem tistim, ki želijo spoznati zgodovino taborišča in jim predstaviti dejavnosti, ki jih obsega naš muzej." V začetku letošnjega leta je muzej pričel z mesečnimi videoprispevki, ki so objavljeni na Youtube ter njihovi spletni strani.

 

Med leti 1940 in 1945 je bilo v tem nemškem koncentracijskem taborišču ubitih več kot 1.1 milijona ljudi, od katerih je bilo več kot 90 odstotkov Židov. Samo taborišče Auschwitz je bilo razdeljeno na tri glavna taborišča in mnoge podružnice: Auschwitz I. (koncentracijsko taborišče), Auschwitz II. (uničevalno taborišče) ter Auschwitz III. (delovno taborišče).