Nemec brazilsko letališče zamenjal za dom

V ljubezni razočaran nekdanji nemški pilot je brazilsko letališče zamenjal za dom. Potem ko ga je zapustila brazilska prijateljica, ki jo je spoznal na internetu, že dva tedna živi na letališču v mestu Campinas.

Objavljeno
30. oktober 2009 09.18
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Rio de Janeiro - Potem ko ga je zapustila brazilska prijateljica, ki jo je spoznal na internetu, Nemec že dva tedna živi na letališču v brazilskem mestu Campinas in ne želi povedati, kdaj namerava oditi.

 

Moški, šlo naj bi za 46-letnega nekdanjega pilota Heinza Mullerja, je po navedbah uslužbencev letališča povsem brez denarja, zato mu občasno prinašajo hrano iz letališke restavracije. Čas večinoma preživlja tako, da se brezciljno sprehaja po letališču ali pa sede na voziček za prtljago in uporablja svoj prenosni računalnik. Noči prespi na stolih.

 

Muller je v Rio de Janeiro prispel 2. oktobra, na omenjenem letališču pa naj bi pristal po tem, ko ga je zapustila Brazilka, ki jo spoznal preko svetovnega spleta in se jo nato odločil obiskati. Kot je dejal, se želi za stalno preseliti v Brazilijo. Letališkega osebja ne moti, saj ne povzroča nobenih težav, in se je nanj že kar navadilo.

 

O podobnem primeru so lani poročali z letališča v Ciudadu de Mexico, kjer je tri mesece svojega življenja preživel Japonec Hiroši Nohara. Nohara je postal malodane lokalni zvezdnik in so ga pogosto primerjali z Viktorjem Navorskim, ki ga je v filmu Terminal leta 2004 upodobil Tom Hanks.