Nocoj izbiramo slovenskega izvajalca za Evrovizijo

V studiu TV Slovenija se bo ob 20. uri začelo glasbeno tekmovanje EMA, na katerem bodo izbrali slovenskega predstavnika za pesem Evrovizije 2011.

Objavljeno
27. februar 2011 13.08
Ta.C., delo.si
Ta.C., delo.si
Ljubljana - Na glasbenem tekmovanju EMA bo nastopilo deset izvajalcev: skupine Rock Partyzani, Tabu, Feliks Langus, Leeloojamais, Time to time, Trio Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini ter pevci April, Nina Pušlar, Maja Keuc in Omar Naber.

Kot prva izmed deseterice izvajalcev, ki so jih letos izbrali na internem izboru RTV, bo s pesmijo Time for revolution nastopila zasedba Rock Partyzani, ki se ji bo pridružil pevec Rok Ferengja. Sledil bo nastop skupine Tabu s skladbo Moje luči, kot tretja pa bo zapela Nina Pušlar, katere pesem nosi naslov Bilo lepo bi.

Pevka Maja Keuc si je izžrebala četrto mesto, zapela pa bo pesem Vanilija. Številko pet je izžrebala skupina Feliks Langus, ki se bo predstavila s skladbo Disko raj, kot sedma pa bo nastopila brežiška skupina Leeloojamais s pesmijo Slovenka.

Pevka April bo odpela skladbo Ladadidej, ki ji bodo sledil še nastopi Tria Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini s skladbo Ti si tisti ter vokalne zasedbe družine Kozlevčar Time to time, ki se bo za nastop na Evroviziji potegovala s skladbo Pravi čas. Tekmovanje bo sklenil Omar Naber s pesmijo Bistvo skrito je očem.

Izvajalce bo ocenjevala žirija, ki bo izbrala dve skladbi, odločilne glasove za udeležbo na Evroviziji bo dalo občinstvo, poroča STA.

Slovenski predstavnik na izboru za pesem Evrovizije bo v Düsseldorfu nastopil 12. maja, na drugem polfinalnem tekmovanju. Finale bo 14. maja.