Obama: Kanye West je navaden osel

Ameriški predsednik Barack Obama je pevca Kanyea Westa označil za "navadnega osla" zaradi izpada v nedeljo na podelitvi glasbenih video nagrad MTV.

Objavljeno
16. september 2009 10.26
Ma.B./STA
Ma.B./STA
New York - Ameriški predsednik Barack Obama je v ponedeljek pevca Kanyea Westa označil za "navadnega osla" zaradi izpada v nedeljo na podelitvi glasbenih video nagrad MTV, kjer je stopil na oder in nagrajenki Taylor Swift iztrgal iz rok mikrofon ter dejal, da bi nagrado morala dobiti Beyonce.

Obamove besede sicer niso bile namenjena za javnost, vendar so vseeno prišle na dan. Obama se je v ponedeljek po govoru na Wall Streetu namreč srečal z novinarjem poslovne televizije CNBC Johnom Harwoodom, s katerim sta imela pogovor. Pred pogovorom sta kramljala, Harwood pa je Obamo vprašal, kaj njegovi hčerki menita o tem, kar je storil West.

Obama je odgovoril, da je bilo to res neprimerno. "Kaj se ima za vmešavat. Gospodična se zdi povsem prijazna oseba. Dobila je nagrado in kaj potem on dela na odru," je odgovoril Obama. Harwood ga je vprašal, zakaj ne? Obama pa je odgovoril, da je West navaden osel. Prisotni so se zasmejali, nakar je Obama ugotovil, da se je morda prenaglil in jih zaprosil, naj opazko obdržijo zase.

Težava pa je bila v tem, ker televiziji CNBC in ABC zaradi varčevanja delita zvezo preko optičnega kabla, tako da so uslužbenci ABC preko spletne strani Twitter in elektronskih sporočil novico nemudoma poslali v svet. Televizija ABC se je že opravičila tako konkurenci kot Beli hiši. Harwood je sicer dejal, da ni bilo nobenega dogovora o tem, kaj je bilo "off the record", vendar se razume, da je neformalno kramljanje pred uradnim začetkom intervjuja "off the record".

Ne glede na to, je Obama s tem le pridobil nekaj političnih točk, saj se vsa Amerika strinja, da se je West obnašal kot bedak, ko je stopil na oder in uničil veselje mladi country pevki Swiftovi. Od takrat naprej je nastopil že na več televizijah in se opravičil za svoje dejanje.