Obama obudil spomin na Kennedyja

Bela hiša je objavila fotografijo Sashe, hčerke ameriškega predsednika Bracka Obame, ki v ovalni pisarni "vohuni" za svojim očetom. Fotografija močno spominja na podobo Johna F. Kennedyja mlajšega, ki je bila posneta leta 1963.

Objavljeno
03. september 2009 14.08
Ma. J.
Ma. J.
Washington - Bela hiša je objavila fotografijo Sashe, hčerke ameriškega predsednika Bracka Obame, ki v ovalni pisarni "vohuni" za svojim očetom. Fotografija močno spominja na podobo Johna F. Kennedyja mlajšega, ki je bila posneta leta 1963, na kateri se sin takratnega predsednika igra pod pisalno mizo, medtem ko njegov oče prebira dokumente.

Sasha in njena starejša sestra Malia sta najmlajša otroka, ki od šestdesetih let živita v Beli hiši. Ameriški predsednik in njegova žena Michell sta sicer že večkrat poudarila, da želita, da bi njuni hčerki imeli kar najbolj običajno življenje.

Obama je v junijskem intervjuju za BBC tako dejal, da družinsko življenje v Beli hiši prav lahko usklajuje s svojimi predsedniškimi dolžnostmi. Dodal je, da je dejstvo, da dela in živi doma, eno od velikih prednosti položaja predsednika ZDA. Tako lahko skoraj vsak dan večerja s svojo družino. "Zelo dobro se je izteklo," pravi.