Oddaja Piramida tudi pri Francozih in Belgijcih?

Po treh letih uspešnega predvajanja Piramide na hrvaški televiziji je oddaja krenila v osvajanje zahodnega medijskega tržišča. Zanimanje zanjo so pokazali Belgijci, Francozi in tudi Irci.

Objavljeno
12. december 2006 14.22
Avtorja Piramide
Zagreb - Po treh letih uspešnega predvajanja Piramide na hrvaški televiziji je oddaja krenila v osvajanje zahodnega medijskega tržišča. Zanimanje so po besedah avtorja Dubravka Merlića pokazali Belgijci, Francozi in tudi Irci.

Doslej so pravice za predvajanje Piramide odkupile Srbija, Makedonija, Slovenija in Bolgarija. V fazi dogovarjanja so z Bosno in Hercegovino, ter s Francijo, Belgijo in Irsko, je dejal Merlić, ponosen, da sta z voditeljico Željko Ogresto prva ustvarila obliko oddaje, ki izhaja iz “tega dela sveta”. “Hrvaško smo tako postavili med države, ki imajo svoje oddaje,” pravi Merlić in dodaja, da se je po nekaj predstavitvah v tujini dober glas razširil. “Ugotovili smo, da imamo odlično obliko oddaje, v Berlinu so nas namreč priporočili kot primer tekmovanja javnih televizij s komercialnimi,” je dejal Merlić.

Z oddajo so se potegovali tudi na festivalu televizijske produkcije in javnih televizij v San Franciscu in prišli med 80 najboljših na svetu, poroča hrvaški Jutarnji list.