Odpeljal napačnega vnuka

V zagrebškem vrtcu se je zgodil nenavaden dogodek, ki pa se je na koncu srečno končal. Mlada vzgojiteljica je dedku, ki je prišel po svojega vnuka, predala napačnega fantka.

Objavljeno
22. marec 2007 09.45
Zagreb - V zagrebškem vrtcu se je zgodil nenavaden dogodek, ki pa se je na koncu srečno končal. Mlada vzgojiteljica, ki je v vrtcu zaposlena komaj teden dni, je dedku, ki je prišel po svojega štiriletnega vnuka Petra, predala napačnega fantka. Do zmote je prišlo, ker sta v isti skupina dva fantka po imenu Peter, imata pa tudi podoben priimek. Po oba pa naj bi ta dan prišla prav dedka.
Kljub resnosti napake vzgojiteljice, pa je zgodba tudi komična, saj dedek sploh ni opazil, da je domov pripeljal napačnega Petra.

Deček brezskrbno gledal risanke

Do smeha pa prav gotovo ni bilo pravemu dedku Miljenku in Ivanu Matiću, očetu odpeljanega Petra, ko so prišli v vrtec in jim je vzgojiteljica dejala, da je deček že odšel domov. "Bil sem v šoku. Takoj sem poklical policijo, odhitel iz vrtca in mimoidoče na cesti spraševal, ali so mogoče videli starejšega gospoda s štiriletnim fantkom. Pomislil sem na vse, tudi na možnost ugrabitve“, je v šoku dejal oče Ivan.

K sreči se je zadeva hitro rešila. V vrtcu so potrebovali pol ure, da so ugotovili, zakaj je prišlo do napake in s kom je odšel deček. "Z ženo sva takoj odhitela po sina, medtem pa je policija zaslišala ravnateljico vrtca. Ko naju je Peter zagledal, je dejal, da je takoj vedel, da to ni njegov dedek, ampak je kljub temu odšel z njim, ker mu je rekel, da gresta k mamici,“ je še dodal oče Ivan.

Kako dedek ni ugotovil, da je iz vrtca odpeljal napačnega vnuka, ki je potem skoraj dve uri gledal risanke, nismo uspeli ugotoviti, poroča Večernji list. Identitete dedka v vrtcu namreč niso hoteli odkriti. Dejal naj bi samo, da se mu je zdel deček nekoliko čuden, ker ni veliko govoril, zato je poklical svojo hčerko, naj pride domov in pogleda, kaj je narobe. Ko je prišla je domov, je bila tudi sama v šoku, ko je videla, da je oče pripeljal napačnega otroka.

Tolažba vzgojiteljici

"To se ne bi smelo zgoditi. Vzgojiteljica bi morala legitimirati dedka, ki je prišel po dečka. Zaradi celotne situacije ji je zelo težko, Petrovo starši pa k sreči razumejo, da ni bilo namerno. Včeraj so tudi sami potolažili vzgojiteljico“, je povedala ravnateljica vrtca. Mlado vzgojiteljico kljub srečnemu koncu čaka opomin pred odpovedjo.