Abruška sirova juha

Hitro pripravljena juha, ko imate že narejeno govejo juho. A zagotovo se splača potruditi in prisluhniti receptu Mateja Lampiča. Za poobedek pa si naredite še gratinirane maline s skuto. Pa dober tek!

Objavljeno
28. avgust 2009 14.38
Jedilnik Mateja Lampiča
Jedilnik Mateja Lampiča
Abruška sirova juha


Sestavine za 4 osebe:

  • 8 dl čiste goveje juhe
  • 100 g mehkega kozjega sira
  • 100 g parmezana
  • 200 g kuhanih fužev
  • sol, oljčno olje
  • beli poper v zrnu
  • bazilika
  • majaron


Priprava:

1 Čisto govejo juho pristavimo in segrejemo tik pod vrelišče.
2 V posodi blago segrejemo oljčno olje, na katero stresemo grobo nariban parmezan in na kockice zrezan kozji sir. Zalijemo z vročo juho, začinimo s soljo, sveže mletim belim poprom in nekaj sesekljane mešanice bazilike in majarona. Juho segrevamo toliko časa, da se sira stopita.
3 Nazadnje v juho vložimo kuhane fuže, okoli katerih se med jedjo ovija kozji sir.


Gratinirane maline s skuto

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g malin
  • 100 g polnomastne skute
  • 2 žlici sladke smetane
  • 1 jajce
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja


Priprava:

1 V pečici segrejemo zgornji žar.
2 Maline očistimo in razdelimo v štiri manjše ognjevarne skodelice.
3 Skuto, smetano, jajce in vaniljev sladkor gladko razmešamo. Z mešanico prelijemo sadje v skodelicah, te pa za od tri do štiri minute postavimo pod zgornji žar v pečici.
4 Gratinirano sadje nemudoma ponudimo.
Opomba: Maline lahko nadomestimo ali kombiniramo z mangom, zrezanim na kockice, (gozdnimi) jagodami, borovnicami ali z drugim jagodičastim sadjem.

Iz priloge Odprta kuhinja!