Sestavine za 4 osebe:
- 8 dl čiste goveje juhe
- 100 g mehkega kozjega sira
- 100 g parmezana
- 200 g kuhanih fužev
- sol, oljčno olje
- beli poper v zrnu
- bazilika
- majaron
Priprava:
1 Čisto govejo juho pristavimo in segrejemo tik pod vrelišče.
2 V posodi blago segrejemo oljčno olje, na katero stresemo grobo nariban parmezan in na kockice zrezan kozji sir. Zalijemo z vročo juho, začinimo s soljo, sveže mletim belim poprom in nekaj sesekljane mešanice bazilike in majarona. Juho segrevamo toliko časa, da se sira stopita.
3 Nazadnje v juho vložimo kuhane fuže, okoli katerih se med jedjo ovija kozji sir.
Gratinirane maline s skuto
Sestavine za 4 osebe:
- 250 g malin
- 100 g polnomastne skute
- 2 žlici sladke smetane
- 1 jajce
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
Priprava:
1 V pečici segrejemo zgornji žar.
2 Maline očistimo in razdelimo v štiri manjše ognjevarne skodelice.
3 Skuto, smetano, jajce in vaniljev sladkor gladko razmešamo. Z mešanico prelijemo sadje v skodelicah, te pa za od tri do štiri minute postavimo pod zgornji žar v pečici.
4 Gratinirano sadje nemudoma ponudimo.
Opomba: Maline lahko nadomestimo ali kombiniramo z mangom, zrezanim na kockice, (gozdnimi) jagodami, borovnicami ali z drugim jagodičastim sadjem.
Iz priloge Odprta kuhinja!