Mleto puranje meso
s testeninami
sestavine
30 dag mletega puranjega mesa
35 dag špagetov
paradižnikova mezga ali svež paradižnik
olje
sol
parmezan
Priprava
Meso prepražimo na olju in ga zalijemo s toplo vodo (2 dcl).
Solimo, dodamo malo paradižnikove mezge ali olupljen svež paradižnik in dušimo, dokler voda ne povre.
Špagete skuhamo v osoljenem kropu, v katerega vlijemo malo olja.
Odcejene dodamo mesni omaki, premešamo.
Jed potresemo s parmezanom.
Špinača na koromačevem čolničku
z vesli iz korenja
Sestavine
15 dag špinače
koromač
korenček
2 dcl mleka
2 žlici moke
2 žlici olja
sol
Priprava
Špinačo operemo in prelijemo s kropom. Odcedimo, ohladimo in na drobno zrežemo.
Na olju prepražimo moko, da porumeni. Dodamo špinačo in mleko ter solimo. Kuhamo približno 5 minut. Medtem večkrat premešamo, da se ne prismodi.
Od koromača odlomimo posamezne dele, jih nekoliko oblikujemo ter 2 minuti blanširamo v vreli vodi. Odcedimo.
V koromačeve čolničke nadevamo špinačo. Za okras lahko iz presnega korenčka oblikujemo še vesla.
Po želji gratiniramo v pečici.