Barviti zelenjavni čolniček

Enajstletni Aljaž Konec je navdušen kuhar, odkar pomni. Ko pride iz šole, si rajši kot popoldanski sendvič pripravi kaj toplega, kuhanega: testenine z različnimi prelivi, juhe, pireje, njegova najljubša jed pa je blitva s krompirjem. Pa seveda sočen čokoladni kolač z glazuro, za katerega je recept dobil v šoli.

Objavljeno
13. marec 2011 20.12
Posodobljeno
14. marec 2011 07.00
Aljaž Konec, odprta kuhinja
Aljaž Konec, odprta kuhinja
Mleto puranje meso 
s testeninami

sestavine

30 dag mletega puranjega mesa
35 dag špagetov
paradižnikova mezga ali svež paradižnik
olje
sol
parmezan

Priprava

Meso prepražimo na olju in ga zalijemo s toplo vodo (2 dcl).
Solimo, dodamo malo paradižnikove mezge ali olupljen svež paradižnik in dušimo, dokler voda ne povre.
Špagete skuhamo v osoljenem kropu, v katerega vlijemo malo olja.
Odcejene dodamo mesni omaki, premešamo.
Jed potresemo s parmezanom.


Špinača na koromačevem čolničku 
z vesli iz korenja


Sestavine

15 dag špinače
koromač
korenček
2 dcl mleka
2 žlici moke
2 žlici olja
sol

Priprava

Špinačo operemo in prelijemo s kropom. Odcedimo, ohladimo in na drobno zrežemo.
Na olju prepražimo moko, da porumeni. Dodamo špinačo in mleko ter solimo. Kuhamo približno 5 minut. Medtem večkrat premešamo, da se ne prismodi.

Od koromača odlomimo posamezne dele, jih nekoliko oblikujemo ter 2 minuti blanširamo v vreli vodi. Odcedimo.
V koromačeve čolničke nadevamo špinačo. Za okras lahko iz presnega korenčka oblikujemo še vesla.
Po želji gratiniramo v pečici.