Sestavine za 2 osebi:
- 1 večja bučka
- 1 l jušne osnove
- sol, poper, lovorov list
- pol dl sladke smetane
- pol kisle smetane
Priprava:
1 Bučke narežemo na kocke in jih prepražimo. Ko se obarvajo, jih zalijemo z jušno osnovo, dodamo lovorov list, sol in poper ter zavremo.
2 Kuhane pretlačimo, jih pretlačimo s paličnim mešalnikom ter dodamo kislo in sladko smetano. Zraven lahko ponudimo popečen na kocke narezan kruh.
Puranji zvitki s pršutom in mocarelo
Sestavine za 2 osebi:
- 2 puranja zrezka
- 4 rezine pršuta
- 2 lističa topljenega sira
- mocarela
- vegeta, sol, poper, rdeča paprika, kari
- in mleti česen
Priprava:
1 Zrezka splaknemo pod hladno vodo, ju malo potolčemo in začinimo z vsemi začimbami.
2 Na vsakega položimo listič topljenega sira in po dve rezini pršuta. Zrezka prepognemo, spnemo z zobotrebci in potresemo z mocarelo. Položimo ju v pomaščen pekač in v pečici na 180°C pečemo približno 30 minut.
3 Postrežemo s krompirjem v smetanovi omaki.
Čokoladni sufle
Sestavine za 2 osebi:
- 125 g mlečne čokolade
- 125 g masla
- 2 jajci
- 3 rumenjaki
- 60 g sladkorja
- 25 g moke
Priprava:
1 Modelčke za sufle - lahko tudi skodelice za kavo - namastimo z maslom in postavimo v hladilnik.
2 Čokolado nasekljamo in jo skupaj z maslom raztopimo nad vodno kopeljo. Jajci, rumenjake, sladkor in ščepec soli penasto stepemo z električnim mešalnikom. Dodamo raztopljeno čokolado in z lopatko nežno primešamo moko.
3 Z maso do polovice napolnimo ohlajene modelčke in spet postavimo v hladilnik. Najbolje je, da pečemo naslednji dan.
4 Pečemo v ogreti pečici pri 170°C približno 15 minut. Paziti moramo, da se masa preveč ne zapeče, saj mora biti sredina še malo tekoča.
5 Zraven ponudimo vaniljev sladoled ali še bolje vaniljevo kremo.
Iz priloge Odprta kuhinja!